onsdag 1 juli 2009

Första dagen med husse


Inatt roade jag mig med att få valpen att sova fint bredvid sängen i sin bur. Filten som Anneli haft i buren hos valparna fungerade oerhört bra för att lugna ner Nero och få honom att känna sig trygg. Fick gå upp två gånger under natten för att rasta honom och förutom två "olyckor" under första kvällen så har han vart helt rumsren under hela dagen. Han väntade t.o.m. med att kissa tills vi gick upp i gräset då vi tog vår första koppelpromenad idag.


Den första koppelpromenaden gick riktigt bra. Nero roade sig med att apportera kopplet den första stunden men förlorade snabbt intresset och började istället utforska världen. Han drog inte i kopplet en enda gång under promenaden till min förvåning utan fann sig i att gå fint bredvid husse och stundvis bita lite på gräset. På grund av värmen så valde husse dock att bära honom sista biten så att vi skulle avsluta promenaden på ett roligt och bra sätt.

Första "lydnadspasset" påbörjades även idag då vi tränade "sitt". Även om inte polletten ramlat ned än så är det bara en tidsfråga. Han satt sig jättefint med lite hjälp av en mumsbit och en hand på ryggslutet.

Efter dessa sysslor så har vi haft låg intensitet och vid ett tillfälle så låg Taiga och Nero o sov tillsammans i ett annat rum utan att nån av dom saknade mig... verkar mycket lovande det här med tanke på åskvädret som mullrar utanför och de inte verkar bry sig ett dugg. Om det inte är trygghet så säg vad. :)

1 kommentar:

  1. Mamma Wilda undrar när första apporteringsbilden kommer.
    Vi önskar er lycka till med er Wilda-Cola valp.
    Om ni skulle vilja börja med apporteringsträning så hör av er.
    Hälsningar Wiberg:s

    SvaraRadera